UCD SIG - kokoontuminen

Ensimmäisessä UCD SIGin kokoontumisessa on tarkoitus tutustua käyttäjäkeskeisistä menetelmistä kiinnostuneihin sigiläisiin, keskustella UCD:n sisäänajamisesta organisaatioon, sekä suunnitella tulevia UCD SIG -aktiviteetteja.

Uusi User-Centred Design SIG kokeilee ensi kertaa kokoontumista ConnectPro-videoneuvottelujärjestelmän välityksellä. Voit osallistua tilaisuuteen paikan päällä Helsingin Kumpulassa, tai omalta työpisteeltäsi selaimen kautta.

Ennakkotiedoista poiketen käytämme Skypen sijaan ConnectPro-yhteyttä, joka sallii kymmeniä osallistujia sekä esim. kalvojen jakamisen. Pääset mukaan osoitteessa connectpro.helsinki.fi/sigchi. Voit kirjautua sisään Guestina, mutta laitathan nimesi samalle lomakkeelle. Tämän jälkeen aukeaa ConnectPro-ikkuna ja olet mukana kokouksessa.
Testaa yhteytesi

Helsingissä tilaisuuteen voi osallistua Kumpulan videoneuvotteluhuoneessa:
Helsingin yliopisto, Kumpula, Exactum-rakennus, A114 (1.krs, ovista oikealla)
Gustaf Hällströmin katu 2b, Helsinki
Kartta ja julkisten kulkuneuvojen pysäkit

Alustava ohjelma:
15:00 Esittäytymiset - miksi UCD kiinnostaa, esimerkkicaseja
15:30 UCD:n ajaminen sisään organisaatioon, jossa sitä ei ole aiemmin käytetty
16:45 Tulevien UCD SIG -aktiviteettien suunnittelua

UCD:n sisäänajamisesta organisaatioon on mukana keskustelemassa projektipäällikkö Sanna Kankaanpää, jolla on kokemusta tuotteiden käytettävyyden kehittämisestä testauksen ja käyttäjätutkimusten kautta 2000-luvun alkupuolelta KONE Oyj:stä, ja vuodesta 2005 lähtien Frami Oy:stä, jossa hän on ollut kehittämässä käytettävyyden menetelmiä ja käytäntöjä niin, että liikkuvien työkoneiden valmistajat voisivat mahdollisimman helposti hyödyntää käyttäjälähtöistä suunnittelua omassa tuotekehityksessään.

SIGCHI Finlandin alla toimivat SIG-ryhmät ovat vapaamuotoisia samasta aiheesta kiinnostuneiden ihmisten keskustelufoorumeita. SIGiin ei erikseen ilmoittauduta jäseneksi, vaan kuka tahansa voi osallistua SIGin järjestämään toimintaan. SIGin osallistujat pyörittävät toimintaa itse, kokoontuvat esim. joka toinen kuukausi. Järjestelyvuoro kiertää SIGin osallistujilla.