Maailman käytettävyyspäivä 8.11.2007

Tältä sivulta löydät tiedot päivän tapahtumista Suomessa, kaikki tapahtumat ovat maksuttomia.

Maailman käytettävyyspäivä (World Usability Day) järjestetään tänä vuonna torstaina 8.11.2007. Päivän tavoitteena on kasvattaa yleistä tietoisuutta käytettävyyden ja hyvän käyttäjäkokemuksen tärkeydestä. Lisätietoa tapahtumista maailmalla UPA:n World Usability Day -sivulta.

Maailman käytettävyyspäivä Suomessa: lehdistötiedote.

Helsinki

SIGCHI Finland ja Etnoteam Finland- vuoden paras opinnäytetyö
SIGCHI Finland ry jakaa vuosittain palkinnon parhaasta käytettävyyden alaan liittyvästä lopputyöstä. Palkinnon on tänä vuonna lahjoittanut käytettävyyskonsultointiyritys Etnoteam Finland Oy, ja palkinnon julkistamistilaisuus on elokuvateatteri Kinopalatsissa Kaisaniemenkadulla klo 14. Kartta.

Tilaisuudessa esiintyvät myös Nokia ja Kone, jotka ovat hyödyntäneet käyttäjäkeskeistä suunnittelua menestyäkseen kansainvälisillä markkinoilla:

  • Johtaja Harri Kiljander Nokia Multimediasta kertoo käyttäjäkokemuksen merkityksestä ja sen kehittämisestä Nokialla otsikolla ”Osaan käyttää tätä – mutta haluanko?”
  • Käytettävyysasiantuntija Aapo Puskala Koneelta kuvaa hissien käyttäjäkeskeistä suunnittelua otsikolla ”Hissipsykologiaa”.

Esitysten jälkeen siirrytään tutustumaan Kinopalatsin naapurissa sijaitsevan Etnoteamin tiloihin osoitteeseen Vilhonkatu 6 A, jossa jatketaan keskusteluja vapaamuotoisesti ja nautitaan tarjoiluista.

TeliaSonera Finlandin avoimet ovet
Avoimet ovet klo 10-13 Soneran esittelytiloissa Elimäenkatu 10. Mahdollisuus tutustua palveluihin ja jutella teliasoneralaisten käytettävyysasiantuntijoiden kanssa. Lisäksi terveydenhuollon alaan liittyvä demo. Ennakkoilmoittautuminen.

Tampere

Ketterät menetelmät ja arvot käyttäjäkeskeisessä tuotesuunnittelussa
World Usability Day -seminaari Tampereen teknillisellä yliopistolla klo 9-11.30. Seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille.

Ennakkoilmoittautuminen (6.11. klo 12 mennessä) ja tarkempi ohjelma: http://www.cs.tut.fi/ihte/ajankohtaista.html.

Kuopio

Käyttäjäkokemuksen mallintaminen tuotekehityksen lähtökohtana
Maailman käytettävyyspäivän seminaari Kuopion Muotoiluakatemiassa klo 9-13. Seminaarissa pohditaan käytettävyyden, asumisen ja palvelumuotoilun tarjoamia mahdollisuuksia ja haasteita terveydenhuollon kehittämisessä. Seminaarin lisäksi ohjelmassa on vapaamuotoinen terveydenhuollon käytettävyyden parissa työskentelevien ammattilaisten tapaaminen iltapäivällä.

Ennakkoilmoittautuminen (31.10. mennessä) ja tarkempi ohjelma: http://www.worldusabilityday.org/event/show/324.

Oulu

Käytettävyys kehittyy, kehittyykö hyvinvointi?
Käytettävyyspäivän tapahtuma Oulun yliopistolla klo 8-12. Tapahtuman tavoitteena on koota yhteen hyvän käyttäjäkokemuksen suunnittelusta kiinnostuneet ja tuoda esille tämänpäivän käytettävyys haasteita ja suuntaviivoja.

Ennakkoilmoittautuminen (31.10. mennessä) ja tarkempi ohjelma: http://www.kotu.oulu.fi/wud/.

Jyväskylä

Avoimet ovet Jyväskylän ammattikorkeakoulun Design for Human -tuotekehityslaboratoriossa
Avoimet ovet klo 10-16. Asiantuntijat esittelevät laboratorion toimintaa ja vierailijat voivat tutustua demojen avulla käyttäjäkeskeiseen tuotekehitykseen ja eri tutkimusmenetelmiin kuten silmänliikeanalyysiin.

Lisätietoa tapahtumasta: http://www.jamk.fi/teli/documents/Avoimetovet.pdf

Ota varaslähtö Käytettävyyspäivään kahdessa seminaarissa Jyväskylässä jo lokakuussa

Verkossa

Verkkokeskusteluja käytettävyydestä
Tietojärjestelmien suunnittelijat, käyttäjät ja käytettävyyden asiantuntijat kohtaavat VTT:n avoimessa verkkolaboratoriossa, jonne kaikilla on vapaa pääsy: http://owela.vtt.fi.

Verkkokeskustelujen aiheina on muun muassa "Kysy käytettävyydestä", "Julkisten palvelujen käytettävyys", "Terveydenhuollon tietotekniikan käytettävyys" ja "Hyvät tuotteet - nyt saa kehua!". Tilaisuuden järjestää Käytettävyys OSY.